Video techniek

EFT (EMOTIONELE VRIJHEIDS TECHNIEK)

Tijdens de resetdagen zullen we gebruik maken van een resetting procedure met de naam Emotionele Vrijheids Techniek (Emotional Freedom Technique).
EVT komt voort uit de realisatie van Gary Craig, een ingenieur uit Stanford, dat de kwaliteit van iemands leven direct gerelateerd is aan hun emotionele gezondheid. Daarna heeft hij de praktische toepassing van vele aan acupunctuur gerelateerde technieken bestudeerd waaruit de theorie eenheid met de naam EFT is voortgekomen. De openingsverklaring voor deze techniek luidt: “De reden voor alle negatieve emoties is gelegen in een ontwrichting in het energiesysteem van het lichaam”. Om zijn verklaring duidelijk te maken vergeleek hij het menselijk lichaam met een televisie. Zolang de elektriciteit (vitale energie) normaal door de televisie (het lichaam) vloeit, zijn het geluid en het beeld (fysieke, emotionele en mentale gezondheid) normaal. Verstoring van deze energie leidt tot een slechte beeld en geluidsweergave (ziekte).
De techniek werkt als volgt:

Geef voor je begint een cijfer (van 1 tot 10) aan het ongemak dat je hebt, we zullen als voorbeeld hoofdpijn nemen.
1) Je begint met de bevestiging van wat je dwarszit (hoofdpijn, angst om in het openbaar te spreken, woede jegens iemand, nachtmerries, depressiviteit, stijfheid van de nek, kan van alles zijn) terwijl je tegelijkertijd tikt met de vingertoppen van twee vingers (je middel- en ringvinger) op de karateplek (KC) terwijl je hardop zegt: Ondanks deze (hoofdpijn) hou ik van mezelf en accepteer ik mezelf compleet en volledig (of accepteer ik mezelf volledig).

2) Na de bevestiging blijf je 7 keer met dezelfde twee vingers tikken op de volgende punten: EB, SE, UE, UN, Ch, CN en UA terwijl je hardop zegt: “Deze hoofdpijn (of wat het ook is wat je dwarszit)“:

Je herhaalt de tiksessie ; eerst 1) gevolgd door 2) drie keer.
Geef als je klaar bent opnieuw een cijfer aan het ongemak dat je hebt. Als je nog niet blij bent met het resultaat kun je de tiksessie herhalen terwijl je zegt: “ de rest van de hoofdpijn…”

De bovenvermelde versie verschilt van de originele EFT versie en vertegenwoordigt niet de lessen van de originele versie.

Ik beveel EFT van harte aan voor emotionele vrijheid, fysieke vrijheid en uitvoeringsvrijheid. Op basis van indrukwekkende nieuwe ontdekkingen over de sutiele energieën van het lichaam heeft EFT in duizenden klinische zaken bewezen succesvol te zijn. Het is van toepassing op zo ongeveer ieder probleem dat je maar kunt noemen en het werkt vaak als niets anders helpt. Je kunt alle basistechnieken leren door de EFT gebruiksaanwijzing te downloaden van: EmoFree. Als je sneller wilt zijn en er gelijk in wil duiken onderzoek dan de betaalbare EFT DVD bibliotheek op EmoFree.